De combinatie van de notige arganolie met de zoete aardse smaak van de zoete aardappel en de kruidige karwij is spannend!
1. Snijd de uien en knoflook fijn.
2. Verhit ruim olijfolie in een soeppan en bak de uiten en knoflook circa 10 minuten op laag vuur.
3. Stamp 1 eetlepel karwijnzaad grof in de vijzel en bak mee.
4. Schil en snijd de aaodappels in stukken. Voeg samen met 1,5 liter water (of lamsbouillon) toe.
5. Kook de siep gaar in circa 15 minuten, pureer met de staafmixer en breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout.
6. Kook de tuinboontjes 1 minuut in ruim gezouten kokend water.
7. Spoel koud en dop ze nog eens: druk met duim en wijsvinger het velletje van de tuinbonen.
8. Serveer de soep met wat dubbelgedopte tuinboontjes, wat verkruimelde geitenkaas en besprenkel naar smaak met arganolie. Bestrooi met de rest van het karwijzaad en eventueel met zout en versgemalen peper. Lekker met knapperig brood.
Dit recept komt uit het boek ‘Onder de mediterrane zon’ van Nadia Zerouali en Merijn Tol (€29,99, Singel uitgeverijen).
Voor 4 personen:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.