Zoete-aardappel-karwijsoep met arganolie

Zoete-aardappel-karwijsoep met arganolie

De combinatie van de notige arganolie met de zoete aardse smaak van de zoete aardappel en de kruidige karwij is spannend!

Bereiding



1. Snijd de uien en knoflook fijn.

2. Verhit ruim olijfolie in een soeppan en bak de uiten en knoflook circa 10 minuten op laag vuur.

3. Stamp 1 eetlepel karwijnzaad grof in de vijzel en bak mee.

4. Schil en snijd de aaodappels in stukken. Voeg samen met 1,5 liter water (of lamsbouillon) toe. 

5. Kook de siep gaar in circa 15 minuten, pureer met de staafmixer en breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout. 

6. Kook de tuinboontjes 1 minuut in ruim gezouten kokend water. 

7. Spoel koud en dop ze nog eens: druk met duim en wijsvinger het velletje van de tuinbonen.

8. Serveer de soep met wat dubbelgedopte tuinboontjes, wat verkruimelde geitenkaas en besprenkel naar smaak met arganolie. Bestrooi met de rest van het karwijzaad en eventueel met zout en versgemalen peper. Lekker met knapperig brood.

Dit recept komt uit het boek ‘Onder de mediterrane zon’ van Nadia Zerouali en Merijn Tol (€29,99, Singel uitgeverijen).

 

Voor 4 personen:

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1,5 eetl karwijzaad
  • 4 oranje zoete aardappels
  • zout en peper
  • 100 g gedopte tuinbonen (diepvries)
  • 150 g zachte geitenkaas
  • arganolie


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief