Ultieme veganistische baguettes

Ultieme veganistische baguettes

Dit zijn dikbelegde broodjes die letterlijk van alles bevatten: een feestje voor je smaakpapillen! Ik heb de tofu kort gemarineerd in een Aziatisch georiënteerde dressing. Dit past heel goed bij de verse groenten en de ingelegde ui en radijs. Je kunt deze van tevoren maken en meenemen naar je werk; zorg er dan wel voor dat de gegrilde tofu is afgekoeld voordat je je broodje belegt.

Bereiding

1. Meng eerst alle ingrediënten voor de dressing in een kleine mengkom, maar houd 1 eetlepel olie apart om de tofu in te bakken.

2. Voeg de tofu toe en laat 5 minuten taan.

3. Voeg alle ingrediënten voor de ingelegde ui en radijs met 2 eetlepels water toe aan een andere kom, roer door en laat staan.

4. Verhit een grillpan op hoog vuur en voeg de apart gehouden olie toe. Gril de tofu, tot de plakjes aan beide kanten licht geroosterd zijn.

5. Bestrijk tijdens het bakken met wat dressing.

6. Beleg de baguettes met de gegrilde tofu, de wortel- en komkommerlinten, lente-ui en koriander en garneer met wat van de ingelegde ui en radijs.

Voor 2 personen:

  • 200 g stevige tofu, uitgelekt en in dunne plakken
  • 2 kleine baguettes
  • 1 wortel, in linten
  • een stuk komkommer à 10 cm, in linten
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • een handvol verse koriander

Voor de dressing:

  • 2 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 2 tl ahornsiroop of agavesiroop
  • 1/2 tl gemberwortel, fijngehakt
  • een snufje knoflookpoeder

Voor de ingelegde ui en radijs:

  • 1/2 rode ui, in ringen
  • 8 radijsjes, in dunne plakjes
  • 3 el rijstazijn
  • 1 tl kokosbloesemsuiker (o.a. biologische supermarkt)
  • een snufje zeezout

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief