Met dit makkelijke recept maak je met spinazie in een handomdraai een heerlijke soep – het staat niet voor niets in ‘Het allermakkelijkste kookboek ter wereld‘. Oh, en nog een lekker weetje: de gerookte zalm maakt het soepje helemaal af!
1 Haal de harde steeltjes van de spinazie. Was de blaadjes en leg er ca. 20 apart. Kook de rest 20 minuten op laag vuur met de kokosmelk, de in stukjes gesneden selderij en 500 ml water.
2 Pureer de soep met een staafmixer. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en verdeel het over vier soepkommen. Voeg de apart gehouden blaadjes spinazie en de in stukjes gesneden zalm toe en dien de soep op.
Dit recept komt uit het boek ‘Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light’ van Jean-François Mallet (€ 25,00, Kosmos Uitgevers).
Voorbereiding: 20 min.
Kooktijd: 20 min.
150 g Knolselderij
435 kcal. per persoon
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.