Schelvisfilet met zeegroenten & amandelen

Schelvisfilet met zeegroenten & amandelen

Schelvisfilet is misschien wel een van de vissoorten waar je de meeste kanten mee op kunt. Aan goede schelvisrecepten kun je dus nooit genoeg hebben. Dit gerecht – ja, met schelvis en ook zeegroenten en crispy amandelen – is er eentje die je kunt maken voor een chique diner, want daar komt hij mooi tot zijn recht. Waarom? De smaken zijn waanzinnig, spannend en uitdagend. Dus ben je op zoek naar een fijn schelvisrecept zoek dan niet langer, dit gerecht gaat je blij maken!

Bereiding



1. Smelt 10 gram boter op middelhoog vuur en bak de amandelen bruin. Schep ze uit de pan en zet apart. Veeg de pan schoon met keukenpapier.

2. Dep de schelvisfilets droog. Bestrooi de vis aan beide kanten met zout, peper en bloem. Klop de overtollige bloem eraf.

3 .Verhit ruim olie in een koekenpan op hoog vuur en leg de filets erin. Bak 3 minuten en schud de pan af en toe zodat de vis niet blijft plakken.

4. Zet het vuur laag en voeg 20 gram boter toe. Bak nog 2-4 minuten aan de andere kant. Houd de pan af en toe schuin en schep met een lepel de hete boter over de vis.

5. Schep de vis voorzichtig met een schuimspaan uit de pan. Houd de vis warm onder alufolie.

6. Smelt 20 gram boter in een koekenpan, voeg de zeekraal en lamsoor toe en roer tot ze glazig worden. Voeg dan de kapperappels en amandelen toe. Breng op smaak met peper. Zout is niet nodig omdat de groenten al zilt van zichzelf zijn.

7. Verdeel de groenten over de borden. Verdeel de citroenrasp erover en druppel wat van de visjus over de groenten. Serveer de vis op de groenten.  

Credits recepten: Bart van Olphen; Fotografie: David Loftus.
 

Voor 4 personen

  • 50 g boter 
  • 2 el hele amandelen
  • 4 schelvisfilets (à 150 g) zonder vel
  • 4 el bloem
  • 125 g zeekraal
  • 70 g lamsoor 
  • 12 kapperappels
  • rasp van ½ citroen


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief