Hazelnoot-abrikoos-clafoutis

Hazelnoot-abrikoos-clafoutis

Crunchy, zoet en zacht tegelijk. Dit is een dessert waar je niet drie keer over hoeft na te denken voor je het maakt, want man-ó-man wat is deze clafoutis lekker. En bovendien ook heel makkelijk! 

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 175 °C.

2. Vet de bakvorm in met olie en zet opzij.

3. Klop de eieren luchtig in een kom.Maal de hazelnoten en boekweit fijn in een keukenmachine en doe bij de eieren.

4. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.

5. Voeg de sucanat, kokosmelk, het vanillemerg en 1 theelepel citroentijm toe aan de kom.

5. Roer tot een glad beslag.Snijd de abrikozen doormidden en verwijder de pitten.

6. Leg de abrikozenhelften met de snijkant naar beneden in de bakvorm en schenk het beslag eroverheen.

7. Bak 20-25 minuten in de oven, tot de clafoutis goudbruin, maar nog wel smeuïg is.

8. Strooi er 1 tl citroentijmblaadjes overheen en eventueel wat grofgehakte hazelnoten.

Dit recept komt uit het boek ‘Met zonder zuivel’ van Alexandra Besel (€12,99, Becht).

8-10 personen:

  • 2 tl citroentijmblaadjes
  • 100 g hazelnoten, plus extra
  • 100 g sucanat
  • 1 vanillestokje
  • 2 el boekweit
  • 3 eieren
  • 250 ml kokosmelk
  • 6 abrikozen




Extra:

  • ronde bakvorm van 20 cm
  • lichte olijfolie


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief