Crunchy, zoet en zacht tegelijk. Dit is een dessert waar je niet drie keer over hoeft na te denken voor je het maakt, want man-ó-man wat is deze clafoutis lekker. En bovendien ook heel makkelijk!
1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
2. Vet de bakvorm in met olie en zet opzij.
3. Klop de eieren luchtig in een kom.Maal de hazelnoten en boekweit fijn in een keukenmachine en doe bij de eieren.
4. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
5. Voeg de sucanat, kokosmelk, het vanillemerg en 1 theelepel citroentijm toe aan de kom.
5. Roer tot een glad beslag.Snijd de abrikozen doormidden en verwijder de pitten.
6. Leg de abrikozenhelften met de snijkant naar beneden in de bakvorm en schenk het beslag eroverheen.
7. Bak 20-25 minuten in de oven, tot de clafoutis goudbruin, maar nog wel smeuïg is.
8. Strooi er 1 tl citroentijmblaadjes overheen en eventueel wat grofgehakte hazelnoten.
Dit recept komt uit het boek ‘Met zonder zuivel’ van Alexandra Besel (€12,99, Becht).
8-10 personen:
Extra:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.