Dit gerecht is vaak al op voordat het goed en wel uit de oven is. De combinatie van nootachtige fontina, beurre noisette en krokante pistachenoten is onweerstaanbaar. Dit gerecht is ook visueel adembenemend, dus houd het in gedachten als er vrienden komen eten.
1. Verwarm de oven voor op de grillstand.
2. Vul een grote ovenbestendige (bij voorkeur gietijzeren) koekenpan met een laag van 2,5 cm water en voeg ½ theelepel zout toe. Breng het water aan de kook, leg de asperges naast elkaar in de pan en kook 3 tot 4 minuten, totdat ze beetgaar zijn. Giet de asperges af.
3. Smelt in dezelfde koekenpan op hoog vuur de boter, totdat hij schuimt en lichtbruin is. Zet het vuur laag, voeg de gekookte asperges toe en schud de pan voorzichtig om de asperges met de boter te bedekken. Haal de pan van het vuur en breng op smaak met zout en peper.
4. Leg de plakjes kaas op de asperges en bestrooi met de pistachenoten. Zet de pan in de oven en gril 1 tot 3 minuten, totdat de kaas gesmolten en goudbruin is. Serveer heet.
Voor 4-6 personen – 15 minuten.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.