Gehaktballetjes met melasse, gember & paksoi

Gehaktballetjes met melasse, gember & paksoi

Tess Ward: ‘In de oven gebakken gehaktballetjes vind ik echt een openbaring: vanbuiten lekker krokant, vanbinnen heerlijk zacht. Lekker en nog best gezond ook!’ Moet alles dan áltijd gezond zijn volgens jou? Tess: ‘Nee, zeker niet. Het gaat om gezondheid, dat is een langetermijndoel, om energie hebben zonder last van hoofdpijn, buikpijn of een opgeblazen gevoel. Gooi na één keer zondigen niet gelijk al je gezonde gewoontes over boord. Geef jezelf een knuffel nadat je dat enorme stuk chocoladetaart hebt opgegeten. Maar zeg: morgen maar even niet.’

Bereiding



1. Verhit de oven voor op 200 °C. Kneed de ingrediënten tot aan de kokosolie (op de ingrediëntenlijst) met wat zout en peper goed door en draai er 14 balletjes van.

2. Bak de balletjes rondom bruin in wat olie. Schep ze dan in een ovenschaal en voeg bouillon toe todat ze voor driekwart onderstaan. Zet 15 minuten in de oven.

3. Verhit intussen wat olie in de koekenpan waar je de balletjes in hebt gebakken. Bak de paksoi met het snijvlak omlaag een paar minuten in tot ze goudbruin en zacht zijn. Voeg halverwege wat water toe om aanbranden te voorkomen.

4. Schep de balletjes en de bouillon in kommen, doe de paksoi erbij, maal er verse peper over en serveer.

Credits Recepten Tess Ward  Fotografie Columbus Leth
 

Voor 4 personen 

  • 500 g varkensgehakt 
  • 100 g vers broodkruim van rogge- of speltbrood 
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden 
  • 1 el versgeraspte gemberwortel 
  • rasp van 1 citroen 
  • 1 volle tl gerookte-paprikapoeder 
  • 2 el fijngesneden korianderblad
  • 1el melasse (zie tip)
  • 1 el honing 
  • 1 el kokosolie, plus extra 
  • 800 ml kippenbouillon 
  • 4 paksoi, doormidden


Tip Melasse is een bijproduct van de productie van rietsuiker. Alle voedingsstoffen van de rietsuiker zijn geconcentreerd in deze melasse.

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief