Gelukkig Chinees Nieuwjaar! Omdat we in de feestsfeer zijn, hier een leuk gerecht om rond te delen. Deze pasteitjes zijn gevuld met dadel en sinaasappel, een verrassende combi die echt heerlijk smaakt. Snel en makkelijk thuis te maken met wat wontonvelletjes. Hiermee maak je echt indruk op je gasten.
1. Pureer de dadels, suiker, sinaasappelschil en het sinaasappelsap in een foodprocessor.
2. Schep 1 theelepel van het dadelmengsel in het midden van een wontonvelletje. Maak de randen nat met wat water en vouw dubbel, zodat je een driehoekje hebt. Druk rondom stevig aan om te sluiten. Vouw er nog een wontonvelletje omheen en druk rondom aan. Herhaal tot je er 24 hebt.
3. Vul een pannetje voor de helft met olie. Zet op middelhoog vuur. De olie is op temperatuur als een wontonvelletje sist als het in contact komt met de olie en in 20 seconden goudgeel kleurt.
4. Frituur 2-3 pasteitjes tegelijk; het duurt circa 2 minuten tot ze goudgeel kleuren. Schep ze uit de olie op een bord dat met keukenpapier is bekleed. Frituur de rest van de pasteitjes.
5. Zeef de poedersuiker over de pasteitjes en dien op.
Voor: 24 stuks Voorbereiden: 20 minuten Bereiden: 8-10 minuten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.