Gennaro Contaldo: ‘Ik at deze simpele tomatensalade van kappertjes en brood voor het eerst op het eiland Lipari, waar een deel van de lekkerste kappertjes in Italië vandaan komen. Ik was verbaasd over de eenvoud: een heerlijke combinatie van lekkere tomaten uit de omgeving, kappertjes en knapperig brood. Het Siciliaanse woord caliatu betekent ‘in de oven gelaten’: nadat het brood is gebakken wordt het de hele nacht bij lage temperatuur in de oven gelaten tot het heel hard van textuur is.’
1. Snijd het brood in sneden of stukken en leg ze 2 uur in de oven op de laagste stand tot ze hard zijn en een beschuitachtige textuur hebben.
2. Haal het brood eruit, laat iets afkoelen en sprenkel er een beetje heet water over om het iets zachter te maken.
3. Breek het brood in stukken en leg het op een schaal. Verdeel de tomaten, kappertjes en olijven erover. Besprenkel alles met olijfolie en bestrooi met oregano en wat zout. Schep alles luchtig door elkaar. Serveer na zo’n 10 minuten zodat de smaken de tijd hebben om in te trekken.
Credits: fotografie David Loftus – recepten Antonio Carluccio & Gennaro Contaldo
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.