Wat is amarant(pap) eigenlijk? Amarant ziet eruit als een soort griesmeel: ze lijken ook op elkaar qua structuur. Het is super-voedzaam en bevat veel vitamine B en E. Het beste is om de amarant acht uur te laten weken. Dat maakt dit amarantpap-recept echt een ontbijtje voor in het weekend, of prep hem de avond van tevoren, dan heb je morgen een heerlijke start!
1. Week de amarant ruim van tevoren (ongeveer 8 uur) in koud water. Geen tijd? Week het dan minimaal 30-40 minuten. Spoel af en laat goed uitlekken.
2. Doe de geweekte amarant in een pannetje en voeg het water, de helft van de kokosmelk, blauwe bessen en specerijen toe.
3. Breng aan de kook, laat heel even koken en daarna (met het deksel op de pan) nog zo’n 15 minuten zachtjes sudderen. Laat de pap in de pan even afkoelen en roer er de andere helft van de kokosmelk doorheen.
4. Schep de pap in een kom. Garneer met wat hazelnoten, frambozen, ahornsiroop en wat kokosschaafsel.
2 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.