Eolische salade van kappertjes & brood

Eolische salade van kappertjes & brood

Gennaro Contaldo: ‘Ik at deze simpele tomatensalade van kappertjes en brood voor het eerst op het eiland Lipari, waar een deel van de lekkerste kappertjes in Italië vandaan komen. Ik was verbaasd over de eenvoud: een heerlijke combinatie van lekkere tomaten uit de omgeving, kappertjes en knapperig brood. Het Siciliaanse woord caliatu betekent ‘in de oven gelaten’: nadat het brood is gebakken wordt het de hele nacht bij lage temperatuur in de oven gelaten tot het heel hard van textuur is.’

Bereiding



1. Snijd het brood in sneden of stukken en leg ze 2 uur in de oven op de laagste stand tot ze hard zijn en een beschuitachtige textuur hebben.

2. Haal het brood eruit, laat iets afkoelen en sprenkel er een beetje heet water over om het iets zachter te maken.

3. Breek het brood in stukken en leg het op een schaal. Verdeel de tomaten, kappertjes en olijven erover. Besprenkel alles met olijfolie en bestrooi met oregano en wat zout. Schep alles luchtig door elkaar. Serveer na zo’n 10 minuten zodat de smaken de tijd hebben om in te trekken. 

 Credits: fotografie David Loftus – recepten Antonio Carluccio & Gennaro Contaldo

Voor 4 personen

  • 400 g stevig brood of fresella (Italiaans boerenbrood)
  • 400 g cherrytrostomaatjes, gehalveerd
  • 2 el appelkappertjes
  • 16 groene olijven
  • 6 el extra vergine olijfolie een snuf oregano
  • zout


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief