Kookboek van het jaar

De Food and Friends Kookboek van het Jaar 2022 verkiezing!

3 weken lang hebben jullie massaal gestemd op de 54 geselecteerde kookboeken voor de Food and Friends Kookboek van het Jaar verkiezing 2022. Welk kookboek is volgens jullie het beste kookboek van 2022? De winnaar is bekend en vol trots mogen we melden dat dat Eten met Nick is van Nick Toet!

De Food and Friends Kookboek van het Jaar publieksprijs

Publiekslieveling

Ruim 22.500 stemmen werden dit jaar uitgebracht en evenzoveel kookboeken liefhebbers kregen het gratis Food and Friends Kookboek van het Jaar E-magazine kado. Eten met Nick, van de populaire YouTuber Nick Toet, kreeg de meeste stemmen en wint daarmee de publieksprijs van 2022.

Over Eten met Nick
Eten met Nick staat vol makkelijke recepten en tips en tricks waarmee zelfs jij kunt leren koken. Van de meest fluffy American pancakes tot superturboshoarma en van een Broodje Beschuitstuitah en Boeuf Bourguignon tot aan Haagse worstenbroodjes. Weg met al die moeilijke instructies en gewoon lekker koken zoals het hoort; zonder poespas en naar eigen smaak. Het moet net dat ene plekje raken waarvan je zegt ‘oh mijn god, ik heb nog nooit zo lekker gegeten’. Want dat is wat Nick het liefst maakt: eten voor je zieltje!

Kan jij niet wachten en wil je alvast een van Nick zijn recepten maken kijk dan snel hier:

Of bestel het boek vandaag nog en ontdek waarom Nick het beste kookboek van 2022 heeft gemaakt!

De winnaar van het 3-daags Culinair All-in Arrangement bij een Fletcher hotel is: M. Eckhardt.

De Food and Friends Kookboek van het Jaar vakjury-prijs

De vakjuryprijs

De jury heeft gekozen en de winnaar van de Food and Friends Kookboek van het Jaar vakjury-prijs 2022 is:

Java van Maureen Tan
Het boek is een culinaire reis door Java met mooie gerechten uit alle regio’s van Java, ingedeeld per gebied. Door de focus op een gebied, krijgt de lezer naast de bekende recepten ook nieuwe of bekende recepten met een eigen twist. Tevens geeft het kookboek een prachtig inkijkje in de cultuur van Java door aantrekkelijke foto’s en veel achtergrondinformatie. De auteur voelde de urgentie bij veel Indonesische mensen om de verhalen en de eetcultuur te delen, wat zij deed door dit vast te leggen in een kookboek.

Wil jij alvast een voorproefje?

Of bestel hier direct het boek en ga thuis aan de slag.

Awards voor fotografie en vormgeving

Tijdens een smaakvolle uitreiking voor genodigden in het Miele Experience Center op de Van Baerlestraat in Amsterdam ontvingen verschillende kookboeken auteurs awards en prijzen. De organisatoren willen graag vormgevers en fotografen, die onmisbaar zijn voor kookboeken, met deze persoonlijke awards extra in the spotlight zetten. De Beste Kookboek van het Jaar fotografie award 2022 ging naar de fotografe Charlotte Bland vanLa vita è dolce (uitgeverij Becht). Vormgever van De bakatlas, geschreven door Heel Holland Bakt winnaar Rutger van den Broek (Carrera culinair), Thijs Koelemeijer ontving de Beste Kookboek van het Jaar vormgever award 2022.

Meer over deze boeken kijk hier: