Waarom zijn appels gezond? Nou, hierom!

26 oktober

Dat appels een van de populairste fruitsoorten zijn, is niet voor niets. De vruchten zijn namelijk – naast lekker natuurlijk – heel gezond. Dit zijn vijf gezondheidsvoordelen van appels:
 
1.Appels zijn voedzaam
Naast vitamines en mineralen bevatten appels gezonde koolhydraten en vezels. Om zoveel mogelijk vezels binnen te krijgen, eet je appels met schil en al.
 
Tip: maak eens deze lekkere soep met appel, bijzonder smakelijk!
 
2.Ze zijn goed voor je darmen
Als je een appel eet, smullen de gunstige bacteriën in je darmen mee. Appels bevatten namelijk pectine, een vezelsoort waar de goede darmbacteriën blij mee zijn. Maak je deze witlofsalade met appel klaar, dan doe je dat dus niet alleen voor je smaakpapillen.
 
Tip: als je wilt afvallen, gebruik je in het hierboven genoemde recept het beste Griekse yoghurt in plaats van crème fraîche, en fetakaas in plaats van blauwschimmelkaas. Deze producten zijn net wat voedzamer en vriendelijker voor je darmen.
 
3.Appels versterken je botten
Wist je dat appels waarschijnlijk ook goed zijn voor je botten? Dit komt vermoedelijk door hun zuiverende invloed en het feit dat ze antioxidanten bevatten. Er is een onderzoek van de California State University waaruit blijkt dat vrouwen die de meeste appels aten, het minste last hadden van kalkverlies. Dat is nog eens een verrassing voor wie gek is op kerrie-knolselderijsoep met appel.
 
Tip: voeg aan dit recept zoete aardappels toe in plaats van gewone piepers, dan krijg je gezonde koolhydraten binnen.
 
4.Je longen varen er wel bij
Wat hebben appels met je longen te maken? Meer dan je denkt! Appels zijn namelijk heel gezond als het om je longen gaat. Dat ondervonden onderzoekers van de California State University die onderzoek deden naar het effect van appels op je gezondheid. De vrucht zou zelfs het risico op astma verminderen. Voeg dus vooral meer appels toe aan je dagelijkse eetpatroon. Kies bijvoorbeeld voor deze saladebowl.
 
5.Goed voor je brein
Je grijze cellen hebben eveneens baat bij appels. De fruitsoort schijnt een bepaalde neurotransmitter te beschermen. Bovendien helpen appels om je hersenfunctie up-to-date te houden. Alle reden om ze vaker te gaan eten dus. Wat dacht je van deze boekweitbircher met appels? Probeer het eens!
 
Wat is jouw favoriete gerecht met appel? Deel het hieronder in de reacties! Wil je meer tips voor gezonde voeding? Kijk op puurfiguur.nl.

Credits tekst: Annemiek, Puur Figuur
 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Alle Tips
Meer Alle Tips
Gratis nieuwsbrief