Deze gezonde salade met rijst en bietjes combineert goed met een witte vis. Een licht gerecht voor op een doordeweekse avond.
1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de bietjes in vieren, leg ze in een grote braadslee, sprenkel de rodewijnazijn en olijfolie erover en bestrooi ze met zout en peper. Rooster ze 45 minuten.
2 Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking, laat de korrels uitlekken in een zeef en spoel ze af onder koud water tot ze koud zijn. Schep de rijst om met de andere ingrediënten.
4 personen
• 4 rode bietjes
• 2 el rodewijnazijn
• 1 el olijfolie
• 250 g wilde rijst
• 8 gekookte artisjokharten, gehalveerd
• geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
• 2 el hazelnoten, geroosterd en gehakt
• 2 el gehakte munt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.