2 personen
• scheutje sojasaus en vissaus
• 1 el tamarindepasta
• 1 teen knoflook, fijngehakt
• 200 g biefstuk
• 2 el rijstwijnazijn
• 1 el suiker
• [1/2] kleine ui, in dunne ringen
• 1 el arachideolie
• 1 rode peper, fijngesneden
• 1 grote wortel, in linten geschaafd
• 2 handenvol waterkers
• 1 handvol geroosterde pinda’s
1. Meng de sojasaus, vissaus, tamarinde en knoflook; wrijf hiermee de biefstuk in. Marineer 20 minuten. Meng de azijn met de suiker en uiringen; zet apart. Schroei de biefstuk (bewaar de marinade) 2 minuten per kant (of naar wens) in hete arachideolie. Laat de biefstuk rusten. Vermeng de marinade met een scheut water, doe het mengsel met de rode peper in de pan en laat het 2 minuten koken.