Paas Latte Macchiato a la framboise

Paas Latte Macchiato a la framboise

Als er één koffie is waar je vrolijk van wordt dan is het de heerlijke Latte Macchiato à la framboise wel! Dankzij de combinatie van pistache en frambozen krijgt deze koffiespecial zijn prachtige roze en groene  kleur. Deze kleurrijke koffiespecial smaakt heerlijk en staat prachtig op de paastafel.

Zoals gebruikelijk bestaat de latte uit prachtige lagen van koffie en melk, maar Café Intención heeft er vrolijk gekleurde én smaakvolle laagjes aan toegevoegd! Onderin een laagje van heerlijke zomerse frambozen en bovenop een groen laagje van pistache schuim.

Bereiding

  1. Verdeel de frambozensaus over glazen van minimaal 300 ml zodat er een mooie laag zichtbaar is aan de buitenkant van het glas. Schuim de helft van de melk op en laat kort afkoelen en giet op de frambozen coulis.
  2. Zet de espresso en wacht 1 min. voordat je de espresso in de glazen schenkt zodat de melk wat steviger wordt en je mooie lagen kan maken. Schenk de espresso met een schenkkannetje langzaam in de glazen op de melk zodat er een derde laag ontstaat.
  3. Meng de pistache pasta met de overige melk zodat er een licht groene kleur ontstaat. Schuim deze op en schep het schuim voorzichtig op de latte macchiato.
  4. Hak de pistachenootjes grof en garneer de latte macchiato met pistache. Prik verse frambozen aan een prikker en leg op het glas.

Over Café Intención:

Café Intención is de Fairtrade en biologische koffie in het gele pak met de vriendelijk lachende koffieboer en is verkrijgbaar als filter- en bonenkoffie. De koffie is duurzaam en de heerlijke smaak zit hem in de liefde die in de bonen zijn gestopt. In de “Aromatico”-smaak zit een mix van arabicabonen uit Peru en Honduras. De bonen uit Peru hebben een kruidig aroma en een vleugje chocolade en de bonen uit Honduras zijn bloemig en nootachtig. In de Fuerte-filterkoffie en Intensivo-bonenkoffie van Café Intención zitten naast arabicabonen ook robustabonen uit Azië voor een lekker pittige melange. Wil je meer weten over de Café Intención? Klik hier. 

Meer fijne koffierecepten? Kijk snel hier.

  • 100 ml Café Intención koffie
  • 250 ml volle melk
  • 30 gr frambozensaus
  • 5 gr pistache pasta
  • 5 gr ongezouten pistache nootjes
  • 15 gr verse frambozen.

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief