Goede chocolade is essentiel voor een lekker taartje. Bij Petit Gateau, waar dit heerlijke taartje vandaan komt, gebruiken ze het liefst Valrhona. Zet de koffie of thee maar alvast klaar!
Kijk hier voor het recept van het basisdeeg.
Verder heb je voor deze ganache frambozenpuree nodig.
Frambozenpuree:
1. Laat de frambozen ontdooien.
2. Meng de frambozen met de suiker en het citroensap in een blender.
3. Zeef de frambozenpuree, zodat er geen pitjes meer in zitten.
Ganache:
1. Hak de pure chocolade in stukjes.
2. Doe de stukjes pure chocolade in een kom en smelt ze in de magnetron of au bain-marie.
3. Breng de slagroom met de frambozenpuree en de honing aan de kook en giet het mengsel over de pure chocolade.
4. Roer met een pannenlikker in het midden van de kom, steeds in dezelfde richting, tot alles goed gemengd is.
5. Mix de ganache nog even met de staafmixer voor een mooi resultaat.
Liever een vulling van notenkaramel, kijk hier.
Frambozenpuree:
Ganache:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.