Jalfrezi met groente

Ingrediënten

4 personen

• 2 tl komijnzaad

• 1 tl mosterdzaad

• snuf gemalen kruidnagel

• 1 tl kurkuma

• 1 tl gemalen fenegriek

• 2 el olie

• 1 ui, gesnipperd

• 4 aubergines, in plakken

• 5 cm gemberwortel, geschild en in dunne plakjes

• 3 groene cayennepepers, gekneusd

• 2 tenen knoflook, geperst

• 4 el tomatenpuree

• 1 citroen

• 2 grote vastkokende aardappels, geschild, in blokjes

• 750 ml groentebouillon

• 1 kleine bloemkool, in roosjes

• 100 g sperziebonen

• bos koriander

• gekookte (langkorrel) rijst, mangochutney en yoghurt

Bereiding

Dit is een van onze favorieten! Dit gerechtje bewijst dat koken niet moeilijk hoeft te zijn, als je maar de juiste ingrediënten met elkaar matcht. Wij doen dat voor je in deze heerlijke Jalfrezi met groente. Eetsmakelijk! 

Rooster het komijnzaad en maal het in een vijzel. Roer het mosterdzaad, de kruidnagel, kurkuma en fenegriek erdoor. Verhit de olie in een pan en bak de ui en aubergines zacht.

Schep op een bord. Zet de pan terug op het vuur en voeg de specerijen toe met de gember, chilipepers, knoflook, tomatenpuree en wat citroensap. Roer 5 minuten, tot het mengsel geurig is.

Doe de aardappels en bouillon erbij en dek de pan af. Laat 10 minuten stoven op middelhoog vuur. Roer de uien, aubergine en bloemkool erdoor en stoof 5 minuten mee.

Voeg de bonen toe. Laat nog even koken, tot alle groenten zacht zijn en de saus is ingekookt.

Breng op smaak met zout en peper en serveer op rijst, met gehakte koriander, mangochutney en yoghurt.