Griekse yoghurt met aardbei & rabarber

Intro

In plaats van een geroosterde boterham met een eitje en wat versgeperste jus d’orange kun je natuurlijk ook eens gaan voor deze frisse yoghurt. Het meeste werk kun je vooraf doen, zodat er ’s ochtends nog genoeg tijd overblijft voor andere dingen.

Ingrediënten

Voor 2 personen, voorbereiding 5 minuten, bereiding: 25 à 35 minuten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Meng in een kom de rabarber, aardbeien, het proteïnepoeder en sinaasappelsap. Doe dit mengsel in een ovenschaal en stoof het 20 à 30 minuten in de oven, tot de rabarber gaar is.

3. Rooster de amandelen 5 minuten in de oven.

4. Verdeel 125 ml van de yoghurt over de bodem van 2 glazen. Verdeel het aardbei-rabarbermengsel en dan de rest van de yoghurt erover. Garneer met de geroosterde amandelen en dien op.

Met het paasweekend in het vooruitzicht kunnen we een vreugdesprongetje bijna niet meer bedwingen. Pasen is voor ons het teken dat het voorjaar écht gaat beginnen, we net iets makkelijker uit bed komen dan op koude, grouwe dagen en we vaker ontbijtjes in de tuin of op het balkon in de zon kunnen doen. Oh yeah, nu al zin in!

En of het nu Pasen is of niet, met een lekker lang weekend voor de boeg heb je altijd een excuus om extra te genieten. Denk aan een rijkelijk gedekte tafel en maak naast deze yoghurt nog veel meer lekkers! En verwen jezelf dit keer extra met een lekkere cava van Freixenet. Zo lekker!