Het ultieme (Paas)weekendontbijt

11 april

Met het paasweekend in het vooruitzicht kunnen we een vreugdesprongetje bijna niet meer bedwingen. Pasen is voor ons het teken dat het voorjaar écht gaat beginnen!  We komen net iets makkelijker uit bed dan op koude, grouwe dagen en we kunnen vaker ontbijtjes in de tuin of op het balkon doen – we kunnen haast niet wachten! 
 
En of het nu Pasen is of niet, met een lekker lang weekend voor de boeg heb je altijd een excuus om extra te genieten. Denk aan een rijkelijk gedekte tafel met croissants, homemade pannenkoeken, banana bread, vers sap en koffie of thee natuurlijk. En een extra dikke tip: schenk er glaasjes cava van ons favoriete merk Freixenet bij. Het leven is er immers om van te genieten, niet waar? Welk moment je ook kiest – groot of klein, Pasen of je verjaardag –, momenten worden net ietsje leuker door een glas feestelijke bubbels. Deze absolute favoriet ontpoppen we niet alleen heel vaak vanwege zijn geweldige smaak, Freixenet is ook nog eens heel betaalbaar. De cava wordt gemaakt in de Penedés, ten zuidwesten van Barcelona, wat ook wel bekend staat als Cava-land. Het is de perfecte plek om bubbels te maken: glooiende heuvels, beschermd van de oostenwind aan de Garraf Massif en van de koude noordelijke wind aan de steile Montserrat-berg, de bodem is rijk en er staat urenlang zon. Dit zorgt voor een moderne, lichte cava die heerlijk fris en fruitig is. Na iedere slok geniet je van een fijne lichte en elegante afdronk. Kan het beter? Wat ons betreft niet!   
 
Onze tips voor het ultieme feestontbijt: 

  • Verse koffie of thee, uiteraard.
  • Glas verse jus, of deze stralende groene smoothie.
  • Om het echt feestelijk te maken: trek een fles cava van Freixenet open. Heerlijk fris en licht, maar de smaak vervliegt niet binnen een seconde.
  • Bakje met vers fruit: watermeloen, aardbei, framboos… Of wat dacht je van perzik, blauwe bessen, een fris appeltje en druiven?
  • Croissantjes! De allerlekkerste zijn natuurlijk homemade, zoals deze beauty’s. Begin wel een dag van tevoren, anders red je het niet. 
  • Schaaltjes met Griekse yoghurt, aardbeien, rabarber en amandelen. Te lekker en makkelijk om niet te maken! Hier vind je het recept
  • Nieuw: onze ultieme weekendpannenkoekjes (het recept volgt meteen hierna). Genieten van de bovenste plank! 
 weekendpannenkoekjes

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen, gepeld
  • 6 eieren
  • plantaardige olie, om in te bakken

 Voor erbij

 
1. Breek de bananen in stukjes, doe ze in een kom en prak ze met een vork.

2. Klop de eieren los met een vork, doe ze bij de bananen in de kom en meng goed. Schenk het beslag in een maatbeker met schenktuit.

3. Verhit wat olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schenk voorzichtig 3-4 hoopjes van het beslag in de pan – zorg dat er voldoende ruimte tussen zit. Keer de pannenkoekjes om met een spatel als de bovenkant niet meer vloeibaar is en ze aan de onderkant goudkleurig zijn.

4. Bak de pannenkoekjes nog 1 minuut, haal ze dan uit de pan en bewaar ze op een bord. Als je de pannenkoekjes afdekt met alumiumfolie blijven ze nog lekker warm.

5. Herhaal met de rest van het pannenkoekenbeslag.

6. Stapel de pannenkoeken op met tussen iedere pannenkoek wat plakjes banaan. Schep er een flinke dot kokosyoghurt bij en bestrooi met blauwe bessen en granola. Besprenkel eventueel met ahornsiroop als je dat lekker vindt en serveer samen met een kommetje extra kokosyoghurt, blauwe bessen en granola.

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Tips
Meer Tips
Gratis nieuwsbrief