Gepocheerde eieren met zalm en spinazie

Intro

Dit verrukkelijke recept is zowel een feestje op je bord als in je mond. Een prachtige Paasknaller die je doet watertanden. Zalm en spinazie is een geijkte combinatie die het altijd goed doet. Door de gepocheerde eieren blijft het eiwit en eigeel zacht van structuur en krijgt het gerecht een volle romige smaak. Ze maken dit heerlijke en bijzondere smaakpalet helemaal compleet. Als er iemand in je gezelschap allergisch is voor vis, of hier niet van houdt, kun je de zalm vervangen door bijvoorbeeld ham of avocado. Bij de laatste variant kunnen ook vegetariërs een vorkje mee prikken. Met dit heerlijke recept is je paaslunch lekkerder dan ooit!

Ingrediënten

Bereiding

1. Vul een hapjespan of grote koekenpan voor driekwart met water en breng het water tegen de kook aan. Zet het vuur laag. Voeg de azijn toe.

2. Breek voorzichtig een ei boven een schaaltje of kopje. Zorg dat de eierdooier heel blijft. Laat het ei uit het schaaltje in het water glijden. Herhaal dit met de rest van de eieren. Pocheer de eieren 3 minuten tegen de kook aan. Haal de eieren met de schuimspaan uit het water. Laat ze uitlekken op het keukenpapier.

3. Pers de citroen uit. Meng voor de saus de mayonaise met de mosterd, 1 el citroensap en 1 el water in een steelpannetje en verwarm op laag vuur. Breng het geheel op smaak met wat peper en/of zout.

4. Rooster de beschuitbollen. Verhit de boter in een wok en roerbak de spinazie 1 minuut. Verdeel de zalm en spinazie over de beschuitbollen. Leg op elke bol een gepocheerd ei en verdeel de saus erover.

Eet smakelijk!

Wil je nog meer speciale gerechten maken voor Pasen? Bekijk dan hier deze handige instructievideo’s. Zo bereid je binnen no time de leukste en lekkerste gerechten!

Vrolijk Paasfeest!