Appelpannenkoekjes

Appelpannenkoekjes

Bereiding

Of je deze pannenkoekjes nou als ontbijt, brunch, lunch of diner eet: ze smaken op elk moment van de dag goed. De stroperige appelpartjes maken ‘t gerecht helemaal af. 

1. Doe de suiker in een pan en giet er 100 ml water over. Laat de suiker op laag vuur langzaam oplossen.

2. Snijd twee appels in dunne partjes en voeg toe aan de siroop. Laat de siroop met de partjes 20 minuten borrelen.

3. Meng de bloem, het bakpoeder en 1 eetlepel suiker in een kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg de eieren toe en roer er langzaam de bloem door vanaf de zijkant. Klop er tegelijk de karnemelk door. Rasp de derde appel en roer door het beslag. 

4. Verhit boter in een pan met antiaanbaklaag. Bak het beslag in een paar minuten per kant tot pannenkoekjes. Serveer de pannenkoekjes met de appelpartjes en yoghurt.

Voor 12 stuks
• 100 g fijne kristalsuiker, plus 1 el extra
• 3 appels (liefst cox)
• 200 g bloem
• 1 el bakpoeder
• 2 eieren, geklopt
• 300 ml karnemelk
• 2 el boter
• 100 g yoghurt (voor erbij)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!