Meer plezier in koken? Met deze tips moet dat zeker lukken!

22 november

Voelt koken elke dag als noodzakelijk kwaad? Iets wat moet gebeuren, maar wat je eigenlijk weinig zin in hebt? Dan ben je zeker niet de enige? Vroeger was koken iets waar veel mensen naar uit keken. Er was meer tijd voor en het werd echt als een sociale gebeurtenis beschouwd. Inmiddels leven we veel meer gehaast. We zijn altijd in beweging. Dat maakt niet alleen dat er veel minder tijd is, maar ook dat we langzaam het plezier in koken zijn verloren. Liever niet en als het moet, dan zo snel mogelijk.

Herken jij jezelf hierin? En zou je dit graag anders zien? Dan wordt het hoog tijd om aan de slag te gaan. Koken kan namelijk juist heel leuk en ontspannend zijn. De perfecte afleiding na een drukke dag. Met behulp van de volgende tips maak je het voor jezelf een stuk leuker.

Leer nieuwe ingrediënten kennen

Mensen zijn gewoontedieren. Als we eenmaal een lekker recept kennen, dan wijken we hier niet meer vanaf. Grote kans dat deze ook nog eens wekelijks op het menu staat. Je kookt ondertussen met de ingrediënten die je ouders vroeger ook op tafel hadden staan. Veel afwisseling is er dan ook niet.

Verandering van spijs doet eten. Letterlijk! Daarom is het slim om eens wat veranderingen in je weekmenu aan te brengen. Probeer eventueel eens een hellofresh food box uit. Met behulp van deze – door chefs geselecteerde – recepten zal je plotseling geheel nieuwe smaken leren kennen. Misschien zelfs koken met ingrediënten die je nooit eerder had gebruikt. Dat inspireert en maakt het veel interessanter om in de keuken te staan.

Het hoeft niet perfect te zijn

De verwachtingen zijn tegenwoordig overal zo hoog. Op het werk moet alles perfect. Binnen een gezin moeten alle ballen in de lucht gehouden worden. En dan moet je ook nog eens een ster in de keuken zijn. Nou, geloof ons: dat hoeft echt niet! Er is geen kok die nooit een enorme misser maakt in de keuken. Op social media verschijnen alleen de mooiste plaatjes. Heel vaak gaat het ook gewoon mis. En dat geeft niet. Daar leer je van. Krijg er juist lol in om te experimenteren. Om nieuwe dingen uit te proberen en daarmee soms fouten te maken en misschien zelfs op hele goede gerechten te stuiten. Dat maakt koken juist zo leuk.

Maak er een rustmomentje van

Het is een feit dat steeds meer mensen kampen met een burn out. We zijn drukker dan vroeger. Moeten meer ballen in de lucht houden. Tijd voor ontspannen is er nauwelijks bij. Maar waarom zou je van het koken geen rustmomentje kunnen maken? Gebruik de tijd om te koken bijvoorbeeld om naar een podcast of je favoriete muziek te luisteren. Zet eventueel je favoriete serie op. Zo wordt het echt een momentje voor jezelf.

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Tips
Meer Tips
Gratis nieuwsbrief