Wil jij (beter) leren koken? Check dan deze 3 handige apps

14 november

Ben jij dol op koken en wil je je cooking skills verder verbeteren? Of ben je juist helemaal geen kookwonder en wil je het graag leren? Je staat er gelukkig niet alleen voor! Wist je namelijk al dat er kook apps bestaan waarmee jij je vaardigheden in de keuken kan verbeteren? We tippen drie leuke apps. Zo verras jij je vrienden of familie op elk moment met een heerlijk zelf bereid diner!

1. Kitchen Stories

In de app Kitchen Stories vind je een groot aantal lekkere recepten. Bij deze recepten staan instructievideo’s en foto’s, waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je het gerecht maakt. In kleine infoboxen staat hoe moeilijk het recept is en hoeveel tijd je ervoor nodig hebt. Je kunt ook zelf de moeilijkheidsgraad van het recept kiezen. Handig als je net begint in de keuken, maar ook als je juist al wat meer gevorderd bent.

Handig aan Kitchen Stories: je krijgt direct te zien welke ingrediënten je nodig hebt en kan de hoeveelheden aanpassen met de zogenoemde meet-converter. Zo bepaal je zelf voor hoeveel personen je kookt. In de app vind je ook video’s met kooktechnieken, bijvoorbeeld hoe je het beste asperges snijdt of kaas raspt. Handig, als je zulke technieken nog niet onder de knie hebt.

Kitchen Stories is alleen online te gebruiken. Zorg dus voor een goede wifi-verbinding (doe hier een speedtest) of kies voor een sim only abonnement met voldoende data, zodat je niet buiten je databundel gaat!

2. DailyChef

Een andere handige app voor in de keuken is DailyChef. Je swipet gemakkelijk door recepten om er een te vinden die je lekker lijkt en ziet in een instructievideo hoe je het recept maakt. De virtuele chef koks vertellen je daarbij ook welk kookgerei je nodig hebt. En bekijk vooral ook even de reacties vanuit de food community. Misschien staan hier wel handige tips en tricks bij om het gerecht nóg lekkerder te maken.

Je kunt je favoriete recepten opslaan en ook aangeven welke gerechten je juist niet lekker vindt. Zo krijg je steeds betere suggesties voor maaltijden die bij je passen. Volg je favoriete chefs zodat je steeds weer nieuwe recepten leert kennen en maken.

Leuk nieuwtje: de app krijgt binnenkort een nieuwe functie, namelijk live cooking. Met live cooking kun je live koken met je favoriete chefs en food bloggers. Zo kun je direct met hen communiceren en vragen stellen als je even iets niet weet of hulp nodig hebt.

3. Food Network Kitchen

Food Network Kitchen is ideaal voor kookliefhebbers en beginners. In de app vind je namelijk vijfentwintig wekelijkse live kooklessen en honderden on-demand lessen van celebrity chefs als Martha Stewart en Guy Fieri. Zij laten je stap voor stap zien hoe je het gerecht bereidt en je kunt direct om hulp vragen als iets je niet lukt of als je iets wilt weten. Er zijn kookvideo’s voor elk niveau. De app is dus zowel geschikt voor beginnende als meer ervaren koks.

Met deze handige apps wordt koken een stuk makkelijker én leuker! Veel kookplezier!


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Tips
Meer Tips
Gratis nieuwsbrief