​Balletjes van zoete aardappel

​Balletjes van zoete aardappel

Bereiding

 
1. Verwarm de oven voor op 180 C.

2. Doe de aardappeltjes in een met bakpapier bekleed bakblik en smeer ze in met wat kokosolie. Rooster de blokjes 45 minuten in de oven (doe de oven niet uit). Laat afkoelen en mix ze romig in een keukenmachine of stamp tot een puree met een pureestamper.

3. Bak de ui glazig en voeg toe aan de puree samen met de rest van de ingrediënten, plus wat zout en peper.

4. Meng alles goed en draai er kleine balletjes van (ø 5 cm). Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 20 minuten in de oven.

Dit is een recept van Rens Kroes. Meer recepten van Rens Kroes? Bestel nu één van haar boeken, zoals Powerfood (€19,99, Uitgeverij Spectrum) of On the Go (€14,99, Uitgeverij Spectrum).

Meer informatie over Rens Kroes? Ga naar haar website, of volg haar op InstagramFacebook en YouTube.
 
[Credits: tekst Rens Kroes, recepten Marieke Verdenius, receptfotografie Mitchell van Voorbergenen portretfotografie Anne Timmer]

 

Voor 8 balletjes:

  • 2 grote zoete aardappels (à 200 g), geschild, in grove stukken 
  • kokosolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 tl komijnpoeder
  • 3 el kokosmeel (of ander meel)
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 tl rode currypasta
  • handvol walnoten, fijngehakt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief