7x gezonde ijsjes

22 juli

Op een warme zomerse dag is er niets lekkerder dan een verfrissend ijsje. Met deze recepten maak je niet alleen de meest dorstlessende ijsjes, maar ook de meest gezonde:

1. Regenboogijsjes
Regenboogijsjes met verschillende kleuren maak je gewoon van vers fruit, zoals banaan, aardbei en mango. Ze zien er niet alleen vrolijk uit, maar voeden je lijf met vitamines, mineralen en andere gezonde voedingsstoffen.

2. IJsjes van zomerse drankjes
Van lekkere en gezonde zomerse drankjes maak je met ijsvormpjes in een handomdraai gezonde ijsjes. Het enige wat je hoeft te doen, is de drankjes in een ijsvormpje gieten en een aantal uur in de vriezer zetten. Probeer het eens!

3. Kersen-kokos ijsje
Een verrassende combinatie waar je niet meteen aan zou denken is kersen en kokos. Toch combineert het opvallend goed in dit lekkere ijsje. Het ziet er bovendien prachtig uit én is heel eenvoudig om te maken. Geniet ervan!

4. Smoothie ijslollies
Bijna zonde om op te eten, deze mooie smoothie ijslollies. Als je de suiker en agavesiroop vervangt door stevia, zijn ze nog gezond ook. Een paar druppeltjes zijn voldoende voor een heerlijke zoete smaak.

5. IJs van smoothies
Van smoothies kun je de lekkerste en gezondste ijsjes maken. Het enige dat je hoeft te doen, is fruit naar keuze pureren en in een ijsvormpje gieten. Een aantal uur in de vriezer en je hebt ultragezonde ijsjes. Je kunt ook Griekse yoghurt toevoegen voor een lekker yoghurtijsje.
Of houd de yoghurt apart en giet deze als laatste in het vormpje. Dan krijgt je ijsje een witte onderkant. Mooi! Met alleen fruit en yoghurt kun je volop experimenteren, dus ga je gang!

6. Watermeloenijs
Dit is het meeste simpele en gezondste ijsje ooit: een schijf watermeloen op een ijsstokje en dan in de vriezer. Lekker verfrissend tijdens een hittegolf!

7. Bananenijs
Nog zo’n simpel én lekker ijsje is bevroren banaan. Hiervoor doe je een banaan mét schil in de vriezer. Een kwartier voordat je je ijsje wilt gaan eten, haal je de banaan eruit. Als hij zacht is geworden, schil en pureer hem. Je hebt dan puur bananenijs! Lekker met een sausje van pure chocola eroverheen (die met 85% cacao is het gezondst)! Wil je een mooie paarse kleur? Pureer dan een paar bosbessen mee.
 
Credits tekst: Annemiek, Puur Figuur
 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Alle Tips
Meer Alle Tips
Gratis nieuwsbrief