Tomaten ontvellen

0/0000
2 jul 2014
Hoe blancheer en ontvel je tomaten? Vaak moet je tomaten voor gebruik ontvellen zodat er geen vel in een gerecht zit. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze soep van rode paprika & tomaat? Wij vertellen je hoe je dit klusje snel en simpel kunt klaren:

Stappenplan
1. Snijd een kruis in elke tomaat. Breng in een grote pan water aan de kook en doe de tomaten erin.

2. Doe de tomaten na ongeveer 40 seconden in een vergiet, laat ze uitlekken en doe ze dan in een kom met koud water tot ze genoeg zijn afgekoeld.
3. Trek het vel los vanaf de inkeping, en wrijf vel dat niet meteen loslaat zachtjes los. Je kunt de tomaat ook op een vork boven een gasvlam houden tot het vel barst en je het eraf kunt trekken.

Wist je dat...
Tomaten ontvellen met de Quooker FLEX nog makkelijker gaat? We laten het je hier zien!



 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren


  • Reageren

    Verzenden




Groente recepten

Meer Groente recepten
Eat Happy van Melissa Hemsley

Lees het interview met Melissa Hemsley en maak kans op haar nieuwe boek Eat Happy.
 
 

Hi foodlover,

Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

Liefs, Lot

foodandfriends.nl