Nu in 't seizoen: mango

6/2012
15 mrt 2012
De mango wordt wel de ‘koning der vruchten’ genoemd en daar kunnen we ons best in vinden. Een verse, rijpe mango is een feestje om te eten: volop sappig, zoet vruchtvlees en een heerlijke intense smaak.

Zoete mango’s zijn verrukkelijk in sorbetijs, cake, taart en smoothies en het goede nieuws is dat ze vrijwel het hele jaar te koop zijn. India is sinds jaar en dag de grootste mangoproducent ter wereld, maar vrijwel de hele oogst wordt in het land zelf opgegeten.

De mango’s die hier bij de groenteboer of in de supermarkt liggen komen meestal uit andere Aziatische landen, uit delen van Oost- en West-Afrika en uit de subtropische delen van Amerika. Daardoor is er twaalf maanden per jaar aanvoer van dit zonnige vitaminebommetje (van alle fruitsoorten hebben ze het hoogste vitamine A-gehalte en ze bevatten net zo veel vitamine C als citroenen).

Recepten met mango:
- Havermout met mango en bessen
- Spring rolls met zalm en mango
- Mangoteriyaki - zalm
- Mango- avocadosalsa
- Mosselen met groene mango en kokosmelk
- Crab cakes met mango-mayo



 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren





    Kooktips

    Meer Kooktips
    Krankzinnige burger


    Grill deze krankzinnig lekkere burger van Jamie Oliver op de BBQ!