Nu in 't seizoen: appels

36/2015
23 sep 2015
Appels zijn er in ontelbaar veel soorten en maten. Lees hier meer info over dit favoriete fruit en ga aan de slag met een van de vele recepten met appel.

Appels, al eeuwenlang symbool van verleiding, zijn voor ons vanzelfsprekend. Dat komt waarschijnlijk omdat ze goedkoop zijn, en altijd verkrijgbaar (dankzij conserveringstechnieken en door de vele geïmporteerde soorten). Appels zijn daarnaast lekker makkelijk: ze zijn lang houdbaar, je kunt ze eenvoudig meenemen en ze zijn gezond.

De vroege herfst is het moment om appels eens goed onder de loep te nemen, vooral de vele fantastische oude rassenvariëteiten, van de smakelijke Wellant en Rembrandt tot de heerlijke Brabantse Bellefleur. Dankzij de inspanningen van boeren, groenteboeren en initatieven als Willem&Drees worden deze smakelijke appels steeds beter verkrijgbaar.

Combineer ze met varkensvlees of vederwild, geef ze een spice kick met kruidnagels of kaneel, en laat ze hun sappige zoetheid smaak geven aan taarten, pasteien en desserts. Gewoon een van de fruitschaal pakken en je tanden erin zetten kan natuurlijk!

Combineer appel eens met: 
Kaas, spek, noten, bosvruchten, karamel, bleekselderij, rozemarijn, kaneel, kruidnagel, gember, makreel, vanille.

10 favoriete recepten met appel
- Appel- kaneelkruimeltaart
- Witlofsalade met appel en peer
- Pompoensoep met appel
- Appelcrumble met blauwe bessen
- Bananenbrood met appel en boekweit
- Kerrie- knolselderijsoep
Zoete overnight oats met rode biet
- Rode kool, krokante bacon en rozemarijn
- Kip met prei, appel en cider
- Fijne appeltaart
 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

    Kooktips

    Meer Kooktips