4x recepten met chorizo

43/2016
13 mei 2016
Chorizo is een pittig Spaans worstje waar pimentón (gerookte paprikapoeder) aan toe is gevoegd.
In Spanje wordt het terecht de koning onder de worsten genoemd omdat hij zo veelzijdig is: je kunt chorizo rauw kopen om te grillen of te bakken, of voorgekookt om zo te eten. De smaak varieert van mild tot flink pittig, waardoor er voor elk recept wel een geschikte soort voorhanden is. Op deze pagina onze favoriete gerechten met chorizo.

Caldo verde soep
Met een pittige maaltijdsoep scoor je altijd! Caldo verde is een Portugese soep die hoofdzakelijk bestaat uit aardappels en kool. Én chorizo natuurlijk. 

2 Zalm met smoky chorizo
Vis en vlees kunnen een hele lekkere combinatie zijn. Denk bijvoorbeeld aan kip en kreeft: het is een perfect match. 
Zalm en chorizo? Ook die zijn samen geweldig lekker

3 Spruitjes met chorizo en kastanjes
Wanneer je spruitjes volgens dit recept van Jamie Oliver bereidt, weet je zeker dat iedereen zijn portie helemaal zal opeten! 

Breakfest burrito met chorizo
Trek in een stevig ontbijt? Deze burrito is een flinke koolhydratenbom om de dag mee te starten, maar daarna heb je dan ook tot de lunch geen trek meer.

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren





    Kooktips

    Meer Kooktips
    Win een broodbox!


    Maak kans op 1 van de 3 broodboxen die wij verloten!