15 makkelijke BBQ-recepten

31 mei

Niets is fijner dan de eerste keer de barbecue weer aansteken. Lekker lang genieten van zwoele zomeravonden is iets wat we maar al te graag doen, en daarbij mogen de lekkerste gerechten van de BBQ natuurlijk niet ontbreken. We spotten een juweeltje waarmee we overal – ja echt óveral – vis, vlees en veggies kunnen grillen: de portable gasbarbecue van nomandiQ. Hij is superlicht en handzaam én grilt als een koning. Een aanradertje!
 
Barbecueën was nog nooit zo makkelijk, of dat nou op het strand, in het park, stijlvol op een boot of een andere heerlijke plek is. De nomandiQ-barbecue heeft een compact design met twee aparte grillgedeeltes en je neemt hem easypeasy mee. Een sta in de weg? No way, je bergt hem op in een klein hoekje en klapt hem binnen 20 seconden weer uit als je hem wilt gebruiken. Wat wil je nog meer? Niets zouden we bijna zeggen, behalve dan een aantal lekkere BBQ-recepten. Let’s get the heat on!

Vis:
1. Zalmsteak met peterseliesaus
Deze zalmmoten zijn vliegensvlug te bereiden. Je serveert ze met een heerlijke ‘bagnetto verde’. Deze Italiaanse klassieker met zijn kruidige frisheid gaat perfect samen de ietwat vettige vis.
 
2. Turbo Tuna
Door de tonijn supersnel en heet te grillen blijft-ie van binnen nog mooi rauw. Samen met de marinade van sinaasappel, hoisin en limoen is dit een heerlijk fris gerecht. Perfect voor bij een zwoele zomer-BBQ.
 
Vlees:
3. Gingerbeer-chickenwings
Gingerbeer is helemaal hot! Dit bijzondere drankje bevat net als zijn frisdrankbroertje ginger ale meestal geen alcohol, maar des te meer spice en punch. Het vormt dan ook een perfecte basis voor een ‘sticky chicken wing glaze’. Na het maken van dit gerecht verdwijnen de wings sneller in alle mondjes dan je een kip ooit hebt zien rennen – maken dus! 
 
4. Racletteburgers
Wie houdt er niet van? Heerlijk smeuïge gesmolten kaas op een sappige burger. Dit is toch wel het ultieme comfortfood als je het ons vraagt. Gegarandeerd dat jouw gasten zich weer even wanen in het raclette-restaurant van de wintersport.
 
5. Picanhaspiesen
De picanha, beter bekend als staartstuk, wordt een steeds populairder stuk vlees voor op de barbecue. Maar het wordt maar weinig bereid zoals het in Brazilië oorspronkelijk gedaan wordt: op spiesen. Probeer het eens op die manier en geniet van lekker sappig en smaakvol vlees.
 
6. Braaibroodjie: Afrikaanse steak sandwich
Dé perfecte manier om picanha steak te eten is op een Zuid-Afrikaans braaibroodjie: knapperig brood, rijkelijk belegd met dungesneden picanha steak en licht rokerige scamorza-kaas. Geserveerd met Grape Jelly is dit de ultieme steak sandwich. De Nederlandse tosti gaat het hier nooit van winnen…
 
Groente:
7. Gegrilde maïs met jalapeño-parmezaanboter
Een verassende variatie op de standaard gegrilde maïskolven! Dit recept heeft maar weinig ingrediënten, maar is toch ontzettend lekker.
 
8. Portobello-caprese
Een heerlijke gegrilde Portobello kan natuurlijk niet ontbreken bij een (vegetarische) BBQ. Deze grote champignon is ideaal om te vullen, bijvoorbeeld met kaas en een tomatensalsa. Het zal je gasten doen watertanden!
 
9. Gegrilde zoete aardappel met remouladesaus.
De zoete aardappel is ontzettend gezond en bovendien erg lekker. Ze zijn een waar succesnummer voor op de barbecue. De heerlijk frisse en romige remouladesaus maakt dit gerecht helemaal af. Smullen maar!
 
Salade:
10. Gegrildeperzik-burratasalade
We zijn er gek op: burrata, het zachtere broertje van de mozzarella. De fluweelzachte en romige textuur past perfect in een zomerse salade en gaat goed samen met de lichtpittige dressing. Gegrilde perziken zijn vervolgens de kers op de gezonde taart. Een echte zomerhit!
 
11. Simpele pestosalade
Er gaat niets boven een simpele salade met de heerlijke zomerse smaak van pesto in combinatie met knapperige groente.
 
Drankjes:
12. Zelfgemaakte ijsthee
Drankjes mogen natuurlijk niet ontbreken bij een heerlijke BBQ. Deze ijsthee met rooibos en frambozen smaakt als een goede cocktail zonder alcohol – zo kunnen ook de kids genieten van een verfrissend drankje!
 
13. Coronarita
Onze favoriete cocktail is de Coronarita, waarbij een flesje Corona ondersteboven in het glas wordt gezet. Zoet, zuur, zout en een licht bittertje van het bier: deze cocktail heeft het allemaal!
 
Toetjes:
14. Appels met Jacks vruchten
Als je denkt alles al op de barbecue te hebben gehad, probeer dan eens deze appels. Vul ze met noten en vruchten en je avond kan niet meer stuk.
 
15. S’mores skillet met salted caramel
S’mores skillet met smoked BBQ salted caramel, een ontzettend goede variant op de klassieker met gesmolten chocolade, marshmallow en koekjes. Wat het verschil is? Deze zijn met whisky en salted caramel. En ja, dat smaakt net zo geweldig als het klinkt.

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Gratis nieuwsbrief