Zweedse pepparkakor

Zweedse pepparkakor

Dit recept komt uit de Koek receptenbox die je kan kopen als het ultieme cadeautje voor onder de boom. Met de 30 receptkaarten uit ‘Koek’ maak je de lekkerste koekjes en traktaties klaar. Voor elk moment is wel een passend koekje te vinden. In deze box vind je 30 makkelijke koekjesrecepten – voor wanneer je weinig of juist alle tijd hebt. e kaarten zijn praktisch in gebruik, afneembaar én mee te nemen als boodschappenlijstje.

Bereiding

  1. Meng de boter met de specerijen in een grote kom.
  2. Breng de suiker, golden syrup en het water in een steelpan aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en roer dan met een spatel door de boter.
  3. Voeg de bloem, baking soda en een snufje zout in delen toe en spatel door het deeg. Vorm een bal van het deeg, verpak in vershoudfolie en laat 3 uur in de koelkast rusten.
  4. Verwarm de oven voor tot 190 °C hetelucht of 210 °C elektrisch. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 5 millimeter dik. Steek met koekjesuitstekers naar keuze koekjes
    uit het deeg. Leg de koekjes voorzichtig op de bakplaat en bak 5 minuten in de oven. Laat daarna op een rooster afkoelen.

Credits fotografie: Saskia Lelieveld

VOOR 20-30 KOEKJES • 15 MINUTEN + 3 UUR WACHTEN

  • 125 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 el kaneel
  • 1 tl gemalen kruidnagels
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 90 g suiker
  • 50 g golden syrup
  • 40 ml water
  • 250 g bloem + extra om te bestuiven
  • 1 tl baking soda
  • zout

VERDER NODIG

  • grote kom
  • steelpan
  • spatel
  • vershoudfolie
  • bakplaat
  • bakpapier
  • deegroller
  • koekjesuitstekers

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle kerstrecepten