- Meng de boter met de specerijen in een grote kom.
- Breng de suiker, golden syrup en het water in een steelpan aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en roer dan met een spatel door de boter.
- Voeg de bloem, baking soda en een snufje zout in delen toe en spatel door het deeg. Vorm een bal van het deeg, verpak in vershoudfolie en laat 3 uur in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor tot 190 °C hetelucht of 210 °C elektrisch. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 5 millimeter dik. Steek met koekjesuitstekers naar keuze koekjes
uit het deeg. Leg de koekjes voorzichtig op de bakplaat en bak 5 minuten in de oven. Laat daarna op een rooster afkoelen.
Credits fotografie: Saskia Lelieveld
VOOR 20-30 KOEKJES • 15 MINUTEN + 3 UUR WACHTEN
- 125 g roomboter, op kamertemperatuur
- 1 el kaneel
- 1 tl gemalen kruidnagels
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl gemalen kardemom
- 1 tl versgemalen zwarte peper
- 90 g suiker
- 50 g golden syrup
- 40 ml water
- 250 g bloem + extra om te bestuiven
- 1 tl baking soda
- zout
VERDER NODIG
- grote kom
- steelpan
- spatel
- vershoudfolie
- bakplaat
- bakpapier
- deegroller
- koekjesuitstekers