BEREIDINGSTIJD 15 MINUTEN – BAKTIJD 30 MINUTEN
Voor 2 personen
Ingrediënten
Broodje
Tools
Allergenen
vegan
sojavrij
notenvrij
olievrij
1 Verwarm je oven voor op 180 °C en bekleed je bakplaat met bakpapier.
2 Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Kook ze in 10 minuten zacht.
3 Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de ui in kleine stukjes. Prak de zwarte bonen in een grote kom en voeg hier alle ingrediënten bij. Meng goed en vorm met je handen mooie ronde burgers. Leg deze los van elkaar op de bakplaat en bak ze in 30 minuten goudbruin.
4 Bak de ui kort. Snijd de broodjes doormidden en beleg ze met hummus, tomaat, sla, avocado en de gebakken ui. Leg de burger erop en geniet.
Dit heerlijke recept komt uit het boek ‘Easy Vegan’ van Sanne van Living the Green Life (€ 20, Kosmos Uitgevers).