Zupa Inglese

Intro

De Italiaanse naam ‘Zuppa inglese’ suggereert een ‘Engelse soep’, maar dat zou een misverstand zijn. Volgens sommigen hebben de hertogen van Ferrara het gerecht na bezoeken aan Engeland meegenomen naar Italië, maar er is nog veel onduidelijk. Hoe dan ook: het Italiaanse woord ‘zuppa’ kan zowel op zoete als op hartige gerechten slaan. Zuppa inglese wordt traditioneel gemaakt van banketbakkersroom met chocolade en vanille plus alchermes, een rode, geurige kruidenlikeur. In plaats van die laatste gebruik je in dit zuppa inglese-recept marsala. 

Ingrediënten

Voor 4-6 personen
 

Bereiding1. Doe de melk in een kom met de vanille of citroenrasp en laat alles trekken.

2. Klop de dooiers en de suiker ongeveer  5 min. totdat de suiker is opgelost en het geheel een glad en romig mengsel is. Klop  er dan grondig de bloem door.

3. Giet de melk door een zeef en roer hem door het dooiermengsel. Giet het geheel in een pan op laag vuur en blijf roeren tot het gebonden is. Doe de helft ervan in een kom en roer er grondig de cacao door.  Laat de twee mengsels afkoelen.

4. Doop de lange vingers in de marsala en bekleed er de binnenkant van een kom mee. Schep er een laag vanilleroom in, leg er lange vingers op en dek ze af met  cacaoroom. Ga door tot alles is gebruikt. Zet het in de koelkast tot het opdienen.

Credits: Recepten Gennaro Contaldo – Fotografie David Loftus