Zuivelvrije melkijsjes

Intro

Deze ijsjes zijn perfect voor een zonnige zomerdag. Leuk om samen te maken én op te eten met de kids. Maak je ze op een wat koudere dag, let dan even op dat de kokosmelk waarschijnlijk is gescheiden in het blik en je hem even zult moeten verwarmen om hem weer tot één geheel te smelten. Houd er rekening mee dat je negen ijslollyvormpjes nodig hebt (drie per smaak).

Ingrediënten

Voor 9 ijsjes

Vanillesmaak 

Aardbeiensmaak

Chocoladesmaak 

Tip Bietenpoeder wordt gemaakt door bietjes te (vries)drogen en ze vervolgens te malen. Bietenpoeder koop je bij de natuurwinkel of goedgesorteerde supermarkt. Heb je nog verse bietjes in huis? Schraap met een scherp mes over het snijvlak van een rauwe biet om een paar druppels kleurstof te krijgen en gebruik die in plaats van poeder om de aarbeienijsjes een extra mooie kleur te geven!

Bereiding

1. Mix de kokosmelk met wat zeezout in een blender tot ze goed zijn gemengd, schenk dan 300 milliliter van het mengsel in een maatbeker en houd zolang apart.

2. Voeg aan de overgebleven 100 milliliter kokosmelk de ingrediënten voor de vanille-ijsjes  toe en mix alles in de blender glad. Verdeel het mengsel gelijkmatig over drie ijslollyvormpjes.

3. Giet 150 milliliter van de apart gehouden kokosmelk in de blender  (je hoeft hem niet om te spoelen) en doe de ingrediënten voor de aardbeien-ijsjes erbij. Mix alles glad en verdeel het mengsel gelijkmatig over drie ijslollyvormpjes.

4. Giet de overgebleven kokosmelk in de blender (omspoelen is weer niet nodig) en doe de ingrediënten voor de chocolade-ijsjes erbij. Mix alles glad en verdeel het mengsel gelijkmatig over de laatste drie ijslollyvormpjes.

5. Laat de ijsjes 5-7 minuten opstijven in de vriezer, steek in elk vormpje een lollystokje in het midden en laat ze in ongeveer 4-5 uur in de vriezer volledig bevriezen.

6. Bewaar ze in de vriezer en haal ze eruit wanneer je wilt; door het vormpje kort met heet water te overgieten, kun je de lolly’s gemakkelijk uit de vorm halen.