Zucchetti met glutenvrije pasta

Intro

‘Courgette, I love courgette! Ik maak van alles met deze lekkere, stevige groente. Courgette is familie van de komkommer, meloen en pompoen. Van oorsprong komt de groente uit Mexico, maar de Italianen hebben hem geïmporteerd in hun eetcultuur. Een heel uitgesproken smaakt heeft-ie niet, maar daardoor laat een courgette zich des te beter combineren met allerlei andere ingrediënten’, vertelt Rens Kroes.

Ingrediënten

Voor 2 personen:

BereidingDe courgette snijd ik voor dit recept met een spiraalsnijder in spaghettisliertjes. Als je die niet hebt  kun je het ook met een mandoline of dunschiller proberen.

1. Kook de pasta in een ruime pan met gezouten water al dente.

2. Bak de ui met de champignons in wat olie 10 minuten in een koekenpan op middelhoog vuur.  Schep ze regelmatig om.

3. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Prak het met een vork fijn en meng de pesto erdoor.

4. Giet de pasta af als hij beetgaar is en doe die terug in de pan. Roer de geitenroomkaas erdoor.

5. Snijd de courgette met de spiraalsnijder in dunne sliertjes en doe hem samen met de gebakken ui en champignons, de cherrytomaatjes, het basilicum, de rucola en de avocadomassa in
de pan met pasta. Knijp er een teentje knoflook boven uit en roer alles door elkaar.

6. Serveer met een scheutje olijfolie, wat zeezout en zwarte peper erover.

Dit is een recept van Rens Kroes. Meer recepten van Rens Kroes? Bestel nu één van haar boeken, zoals Powerfood (€19,99, Uitgeverij Spectrum) of On the Go (€14,99, Uitgeverij Spectrum).

Meer informatie over Rens Kroes? Ga naar haar website, of volg haar op Instagram, Facebook en YouTube.
 
[Credits: tekst en recepten Rens Kroes, fotografie Mitchell van Voorbergen]