Zonnige BBQ-kip

Zonnige BBQ-kip

Het contrast van de salsa en de gerookte kip is fantastisch! Als je de kip in de oven bereidt en daarna verder gaart op de barbecue, dan blijft-ie overal sappig en heb je er bijna geen omkijken naar.

Ingredienten

1. Eerst moet je de kip snijden en openvouwen (vlinderen); kijk op hier hoe je dit doet of vraag je slager.

2. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze doormidden en leg de groene delen zolang apart. Doe de witte delen met de karnemelk, een snuf zeezout, de witte peper en het sap van 1 limoen in een blender of keukenmachine. Meng goed, proef en voeg eventueel wat extra zout of peper toe. Schep de helft van het mengsel in een kom en zet die in de koelkast.

3. Pel de knoflook en voeg hem toe aan de inhoud in de blender. Maal hem door het mengsel en wrijf de kip er helemaal mee in. Dek de kip af en laat hem een nacht marineren in de koelkast.

4. Verwarm de volgende dag de oven voor op 160 °C. Leg de kip in een braadslee en rooster hem 45-60 minuten, tot er helder vocht uitloopt. Steek intussen de barbecue aan en wacht tot de vlammen zijn gedoofd. Rooster de kip dan nog 20 minuten boven de kolen, tot het vlees goudbruin is – keer de kip af en toe.

5. Doe voor de salsa de gedroogde abrikozen in een kom, giet er zo veel kokend water bij tot ze net onderstaan (ongeveer 200 ml) en laat ze 5 minuten weken. Doe ze dan samen met het sap van 1 limoen en de tequila (als je dat lekker vindt) in de blender. Maal er een puree van en voeg zo nodig wat water toe om die losser te maken. Roer er 1 eetlepel olie door, proef en breng op smaak.

6. Snijd het groene deel van de lente-uitjes fijn. Haal de korianderblaadjes van de steeltjes en leg de blaadjes in een kom koud water.

7. Meng de bewaarde witte saus met de meeste salsa. Serveer de kip samen met de salsa, strooi de koriander en lente-ui erover en geef er partjes limoen bij.

Voor 6 personen

  • 1,4 kg kip
  • 8 lente-uitjes
  • 285 ml karnemelk
  • tl witte peper
  • 1 limoen
  • 4 tenen knoflook
  • bos koriander (à 15 g)

Salsa

  • 150 g gedroogde abrikozen
  • 2 limoenen
  • 50 ml tequila (optioneel)
  • extra vergine olijfolie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief