Zoete ‘Hotdog’ met rozemarijnrabarber

Intro

Een hotdogrecept? Jazeker! Maar dit keer niet eentje voor een hartige variant met een toefje mosterd, maar een lookalike. Eentje waar je U tegen zegt, dat dan weer wel. Deze zoete hotdog maken we met rabarber, slagroom, vers fruit en meringue, die samen zorgen voor een verrassend toetje of zoete snack.

Ingrediënten

 Voor de compote


Voor de meringue

 


Voor het samenstellen

 

Bereiding1. Snijd de rabarber bij en snijd de stelen in 8 stukken van ca 10 cm. Doe de suiker en de rozemarijn in een pan op matig vuur en verwarm dit tot de suiker is gesmolten. Voeg de rabarber toe en zet het vuur laag.

2. Dek de pan af en laat 5-10 minuten zachtjes koken tot de rabarber zacht is.

3. Laat afkoelen en verwijder de rozemarijn. De rabarber smaakt nog beter als hij een dag van tevoren is gekookt.

4. Verwarm de oven voor op 80 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de helft van het eiwit in een schone kom. Voeg de suiker, het citroensap en het zout toe en klop bijna stijf. Voeg de rest van het eiwit toe en klop helemaal stijf.

5. Schep het eiwit in een spuitzak met een ronde mond van 1 cm en spuit acht reepjes van 10 cm lang op de bakplaat. Bak deze 2 uur of tot ze knapperig zijn; open tussendoor de oven een paar maal om stoom te laten ontsnappen.

6. Laat afkoelen op een taartrooster. Klop de slagroom stijf en doe hem in een spuitzak met een ronde mond van ½ cm. Neem de rabarber uit het vocht en laat hem goed uitlekken.

7. Spuit aan de vlakke kant van twee stukken meringue een streepje slagroom en leg er twee stukjes rabarber tussen. Herhaal met nog drie hotdogs en serveer direct.

Credits: recepten Rachel Khoo – fotografie David Loftus