Zoete aardappel pizzabodem

Bereiden

Met maar drie ingrediënten maak je een heerlijke pizzabodem van zoete aardappel, en beleg hem daarna met lekker veel topping. Wat is jouw favoriet? Wij kiezen hier voor een tomatensaus, geitenkaas, courgette en eetbare bloemen ‒ superlekker!

1 Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Kook de zoete aardappel gaar, giet de blokjes af en knijp het overtollige water er in een schone theedoek uit.
2 Maal de havervlokken fijn in de keukenmachine, voeg de zoete aardappel en het ei toe plus zout en peper naar smaak. Doe het knoflook- en uienpoeder erbij en mix tot alles goed gemengd is. 

3 Schenk een scheutje olijfolie op de beklede bakplaat en smeer uit tot een cirkel (Ø 25 cm). Schep het pizzabeslag erop en smeer uit tot een dunne cirkel. 

4 Bak de pizzabodem zo’n 20 minuten in de oven. Smeer hem in met wat olijfolie en bak de bodem dan in 5-10 minuten goudbruin en knapperig. 

5 Draai de bodem om, beleg hem met je favoriete topping en bak de pizza nog ongeveer 10 minuten, of tot de kaas (als je die gebruikt) is gesmolten. 

Dit recept komt uit het boek 'Zoete aardappel’ van Colette Dike (€10,99, Uitgeverij Becht).
 



Eat Happy van Melissa Hemsley

Lees het interview met Melissa Hemsley en maak kans op haar nieuwe boek Eat Happy.
 
 

Hi foodlover,

Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

Liefs, Lot

foodandfriends.nl