Zoete aardappel met tapenade

Intro

Zoete aardappel is superpopulair! Niet zo gek, want deze alleskunner is de koning van de makkelijke maaltijd. Probeer hem hier met een heerlijke tapenade, maar snuffel ook rond op onze website – daar vindt je nog veel meer lekkere recepten met zoete aardappel. 

Ingrediënten

Voor 4 personen, 5 minuten bereidingstijd plus 60 minuten wachttijd:

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie en leg er wat gehakte knoflook en een takje tijm op. Besprenkel met een scheutje olie en kruid met peper en zout. Pak de aardappels in en pof ze een uur in de oven.
 
3. Doe alle resterende ingrediënten met uitzondering van de zure room in de keukenmachine en hak tot een tapenade met middelgrove structuur.

4. Snij de gepofte aardappels in dikke plakken. Serveer met een dot zure room en een lepel tapenade.

Dit recept komt uit het boek ‘Groente!’ van Niven Kunz (€24,99, Kosmos Uitgevers).