Deze zoete-aardappel salade is heerlijk als avondeten, lunch of zelfs als bijgerecht! Heerlijk geroosterde zoete aardappel uit de oven met een heerlijk beetje pit van de harissa en een flinke portie eiwitten door de linzen. Een echte vega topper.
1. Verwarm de oven voor tot 220 °C.
2. Doe de harissa en olie in een grote kom, voeg de zoete aardappel toe en roer zodat de aardappel goed bedekt wordt met het harissamengsel. Breng op smaak en plaats op een met bakpapier bedekte bakplaat. Rooster gedurende 20 minuten.
3. Meng in de tussentijd de linzen, sjalot en citroensap in een kleine kom. Zet apart.
4. Leg de geroosterde zoete aardappel op een bord en garneer met linzen, halloumi en peterselie. Breng op smaak.
Voedingswaarde per portie: 586 kcal / 34 gram vet / 53 gram koolhydraten / 21 gram eiwit
Voor 1 persoon
Voorbereiding: 15 minuten; Bereiding: 20-30 minuten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.