Zoete aardappel met halloumi, linzen & harissa

Zoete aardappel met halloumi, linzen & harissa

Deze zoete-aardappel salade is heerlijk als avondeten, lunch of zelfs als bijgerecht! Heerlijk  geroosterde zoete aardappel uit de oven met een heerlijk beetje pit van de harissa en een flinke portie eiwitten door de linzen. Een echte vega topper.

Ingredienten

1. Verwarm de oven voor tot 220  °C.

2. Doe de harissa en olie in een grote kom, voeg de zoete aardappel toe en roer zodat de aardappel goed bedekt wordt met het harissamengsel. Breng op smaak en plaats op een met bakpapier bedekte bakplaat. Rooster gedurende 20 minuten.

3. Meng in de tussentijd de linzen, sjalot en citroensap in een kleine kom. Zet apart.

4. Leg de geroosterde zoete aardappel op een bord en garneer met linzen, halloumi en peterselie. Breng op smaak.

Voedingswaarde per portie: 586 kcal / 34 gram vet / 53 gram koolhydraten / 21 gram eiwit

Voor 1 persoon

Voorbereiding: 15 minuten; Bereiding: 20-30 minuten

  • 2 el harissa
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 zoete aardappel, in blokjes
  • 50 g zwarte linzen, gekookt
  • 1 el sjalot, fijngehakt
  • sap van ½ citroen
  • 65 g halloumi, in blokjes en gebakken
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • zout en peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten