Zelfgemaakte volkorenpasta

Intro

Waarom zelfgemaakte volkorenpasta een goed idee is? Daar kunnen we kort over zijn: kant-en-klare gedroogde pasta kan tal van verborgen ingrediënten bevatten, dus als je zelf pasta maakt, weet je tenminste wat erin zit. Laat deze pasta hangend drogen en bewaar hem in een doos of pot en je hebt altijd een voorraadje volkorenpasta in huis.

Ingrediënten

Voor 4 personen. 1 uur voorbereiden. 5 minuten bereiden.

 

Bereiding

1. Meng het volkorenmeel en zout op een schoon werkvlak en maak er een kuiltje in.

2. Breek de eieren in het kuiltje en klop ze langzaam met een vork door het meel. Ga als zich een deeg vormt verder met je handen. Kneed het deeg tot het niet meer plakkerig is, maak er een bal van, dek die af en laat 30 minuten rusten.

3. Verdeel de deegbal in vier porties. Druk er één plat met je hand, bestuif met meel en haal door de pastamachine tot je de smalste stand bereikt. Ga verder met de rest.

4. Snijd de deeglap in de gewenste vorm en draai er nestjes van. Gooi de pastanestjes in ruim kokend, flink gezouten water en kook ze 2-3 minuten. Laat ze uitlekken en doe ze bij een saus naar keuze.

Tip:  Kant-en-klare gedroogde pasta kan tal van verborgen ingrediënten bevatten, dus als je zelf pasta maakt, weet je tenminste wat erin zit. Laat deze pasta hangend drogen en bewaar hem in een doos of pot.

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met recepten uit 100% Volkoren. Klik op onderstaande afbeelding voor het volledige weekmenu.