Voor 4 personen
• 2 el gebroken lijnzaad
• 4 bananen, gepeld en in stukken gesneden
•150 g spinazie, gewassen
• sap van 2 sinaasappels
• 450 ml amandel-, rijst-, spelt- of sojamelk (ongezoet)
• 4 tl spirulina
• 4 tl hennepzaad
• 4 el soja-, haver- of kokosyoghurt
1. Kook wat water in de waterkoker. Doe het lijnzaad in een beker of kommetje en overgiet met een klein beetje gekookt water, zodat het net onder staat. Laat 5 minuten wellen.
2. Doe de bananen samen met spinazie, amandelmelk en het sinaasappelsap in een power blender of keukenmachine (indien dit niet past, kun je het recept halveren en 2 maal blenden). Doe hier de spirulina en het geweekte lijnzaad met water en al bij. Blend alles op hoge snelheid tot een mooi glad en groen mengsel.
3. Verdeel dit mengsel over 4 schaaltjes. Serveer met wat hennepzaad, een schepje sojayoghurt.