Zeewiersmoothie

Intro

Het recept voor deze zeewiersmoothie hebben we ontvangen van Lisette Kreischer: foodstylist, kookboekschrijfster en mede-oprichtster van The Dutch Weed Burger. Een echte primeur, want het recept is afkomstig uit het kookboek 'Groente uit Zee', dat pas vanaf september 2015 in de winkels ligt! In dit kookboek, gemaakt door Stichting Noordzeeboederij,  Veggie in Pumps en uitgeverij Kosmos, lees je alles over zeewier (inclusief 55 heerlijke plantaardige recepten). 

Ingrediënten

 Voor 4 personen

• 2 el gebroken lijnzaad

• 4 bananen, gepeld en in stukken gesneden

•150 g spinazie, gewassen

• sap van 2 sinaasappels

• 450 ml amandel-, rijst-, spelt- of sojamelk (ongezoet)

• 4 tl spirulina

• 4 tl hennepzaad

• 4 el soja-, haver- of kokosyoghurt

 

Bereiding



1. Kook wat water in de waterkoker. Doe het lijnzaad in een beker of kommetje en overgiet met een klein beetje gekookt water, zodat het net onder staat. Laat 5 minuten wellen.
 
2. Doe de bananen samen met spinazie, amandelmelk en het sinaasappelsap in een power blender of keukenmachine (indien dit niet past, kun je het recept halveren en 2 maal blenden). Doe hier de spirulina en het geweekte lijnzaad met water en al bij. Blend alles op hoge snelheid tot een mooi glad en groen mengsel.
 
3. Verdeel dit mengsel over 4 schaaltjes. Serveer met wat hennepzaad, een schepje sojayoghurt.