Zeebaarspakketje met venkel

Ingrediënten

4 personen

• 1 venkelknol, schoongemaakt

en in 8 parten

• 1 zeebaars van 1 kg, schoongemaakt

• 1 sjalotje, fijngesnipperd

• 1 teen knoflook, fijngehakt

• 75 g boter, in blokjes

• rasp en sap van 1 mandarijn

• 100 ml pastis (zie tip)

• groene salade en gekookte nieuwe

aardappeltjes, voor erbij (optioneel)

Bereiding

Wat ziet dit pakketje er gaaf uit, he? Je brengt de vis op smaak met venkel, sjalot en mandarijn. Heerlijk! 

1 Verwarm de oven voor op 220 ºC. Je hebt een bakplaat nodig die groot genoeg is voor de hele zeebaars. Knip 2 stukken bakpapier die groot genoeg zijn om de vis helemaal te bedekken en leg ze op elkaar op een werkvlak. Leg de venkel er midden op, gevolgd door de zeebaars, knoflook, sjalotsnippers, boter en mandarijnrasp. Vouw de randen van het papier naar boven, over de vis; laat bovenin een opening. Schenk de pastis en het mandarijnsap door de opening en pak de vis verder in. Bak hem in de oven in 15 minuten gaar.

2 Serveer het vispakketje op een warme schaal. Open het pakketje en geef er salade en gekookte nieuwe aardappeltjes bij.

Tip Pastis is een aperitief met anijssmaak. Je kunt het online kopen. Als alternatief is pernod ook geschikt.

Per portie 493 kcal, 29,5 g vet (10,8 g verzadigd), 49.3 g eiwit, 29,5 g koolhydraten, 24,2 g suikers