Zeebaars vierge

Intro

De kleuren van deze zeebaars vierge spatten ervan af! Het is niet ingewikkeld om te maken, sterker nog: hartstikke simpel. De oven doet het meeste werk voor je en de smaken komen uit de kruiden en tomaten. Serveer deze ‘zeebaars vierge’ als voorgerecht of als hoofdgerecht met een lekkere salade en brood om het vocht mee op te deppen. Genieten zul je sowieso!

Ingrediënten

Voor 4 personen

Pekelbad

Vierge

Afwerking

Bereiding

1. Breng het water met het zout aan de kook om het zout op te lossen. Laat het pekelbad daarna volledig afkoelen gedurende minstens 2 uur. Voeg de basilicumtakjes toe. Pekel de zeebaars 10 minuten. Haal uit, dep droog en houd de vis opzij.

2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

3. Snijd de cherrytomaatjes aan de onderzijde in en leg ze tien seconden in kokend water. Laat ze vervolgens schrikken in ijswater om ze gemakkelijk te kunnen pellen. Voeg alle ingrediënten voor de vierge samen in een ovenschaal en gaar gedurende 45 minuten in de oven op 180 °C.

4. Bak de vis in een pan met een scheut olijfolie eerst op de velkant en vervolgens op de andere zijde. Gaar de vis gedurende 5 minuten in de oven op 180 °C.

5. Werk de vierge af met de kappertjes, de cabernetazijn, de oregano en basilicumtakjes.

6. Serveer de vis met de vierge.