Zeebaars uit de oven

Intro

Geloof ons, een hele zeebaars bereiden ziet er moeilijker uit dan dat het is – zeker als je hem in de oven laat garen, dan is het helemaal een fluitje van een cent! Mocht je geen hele zeebaars kunnen krijgen, dan kun je ook kiezen voor kleinere stuks. Verkort dan wel de oventijden en houd de vissen goed in de gaten, want voor je het weet zijn ze té gaar.

Ingrediënten

Voor 6 personen:

 

 

Bereiding

1. Verhit de oven tot 200 °C. Verdeel de aardappels over een braadslee en doe er de citroenschil, de helft van de dille, wat zout, peper en 2 eetlepels olie bij. Keer alles met je handen. Snijd de vis aan elke kant drie keer in. Wrijf ze in met olijfolie, duw er dille in en bestrooi de vis vanbinnen en -buiten met zout en peper. Leg hem op de aardappels en doe ook wat dille in de buikopening. Overgiet alles met raki.

2. Zet een grote vis 30 minuten in de oven en een kleinere 20 minuten. (Als je kleinere vissen hebt, verhit dan de aardappels eerst 10 minuten voordat je de vis erop legt.) Controleer of
de vis gaar is: het visvlees bij de graat in het dikste deel van de vis moet wit zijn en mag niet meer glanzen. Houd hem anders nog 5 minuten langer in de oven. Zo’n 5 minuten voor het vermoedelijke eind van de garingstijd kook je de minipreitjes in een stoompan of magnetron gaar. Bedruppel ze met olie en wat zout en peper.

3. Schep de vis en de aardappels voorzichtig op een warme schaal. Leg de prei eromheen en serveer het gerecht. Tomaten uit de oven zijn er lekker bij.