Zanddeegtaart met abrikozen

Intro

Wauw! Dat is het enige wat uit onze monden komt als we deze zanddeegtaart met abrikozen zien. En als je hem proeft, stop je helemaal met praten. Probeer voor alle verlekkerende ogen een mooi patroon te maken en stop voor lekkerbekken zoveel mogelijk liefde in de vulling. Dan kan er eigenlijk niets misgaan met deze taart, behalve dat je natuurlijk wel een oogje in het zeil moet houden als-ie in de oven zit.

Ingrediënten

Voor 6-8 personen

Zanddeeg

Bereiding

1. Meng in een grote kom alle ingrediënten voor het zanddeeg tot een licht kruimelig deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat 20 min. in de koelkast rusten.

2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

3. Rol het deeg uit tot een grote vierkante plaat van 1 cm dik, die iets groter is dan je bakvorm (wij gebruikten een vierkante springvorm van 25 x 25 cm). Vet de bakvorm in met plantaardige boter en leg het deeg op de bodem. Duw met je vingers het deeg voorzichtig in alle hoeken. Snijd het overtollige deeg eraf en bewaar dat voor de afwerking. Bak de bodem met bakbonen en bakpapier erbovenop 10 min. in de oven.

4. Maak van het bewaarde deeg weer een bal en rol die uit tot een vierkante plaat. Snijd de plaat in reepjes van 1 cm breed. Zorg dat de reepjes langer zijn dan de bakvorm.

5. Verdeel de abrikozenjam over de voorgebakken bodem en leg de reepjes deeg in een rooster over de abrikozenjam (zoals op de foto). Duw de uiteinden van de deegreepjes tegen de zijkanten van de bodem zodat ze vastzitten.

6. Bak de taart in 30-40 min. in de oven goudbruin.

7. Laat volledig afkoelen voordat je de taart met poedersuiker garneert.