De chocolade eieren lagen dit jaar alweer vroeg in de schappen en wij hebben er in ieder geval al een flink aantal achter de kiezen. Gelukkig hebben wij een gezond alternatief op de onweerstaanbare suikerbommen: zalmeitjes! Net zo feestelijk en ontzettend lekker. Onze visexpert Bart van Olphen legt je uit waar die eitjes precies vandaan komen en deelt een lekker en makkelijk recept dat je last minute nog vandaag op tafel kan zetten! Een eitje dus!
Kaviaar, welbekend bij velen, maar lang niet iedereen heeft deze zeldzame vorm van viskuit geproefd. Dat is niet gek want kaviaar is behoorlijk aan de prijs en niet overal te verkrijgen. Gelukkig zijn er veel andere vormen van viseitjes waarmee we onze sushirollen rijkelijk versieren en andere heerlijke gerechten mee garneren. Een variant van viskuit die vaak gebruikt wordt zijn zalmeitjes. Maar ook deze kunnen iets aan de prijs zijn en daarom zijn er veel interessante imitatie varianten op de markt verkrijgbaar. Zo worden er smaak- en kleurstoffen toegevoegd aan vliegende viseitjes voor tobiko en worden haringeitjes zwart gekleurd. Zelfs vind je tegenwoordig een ‘kaviaar’-variant gemaakt van zeewier.
Echte wilde zalmeitjes zijn zilt van smaak en kan je herkennen aan de prachtige oranje kleur en vind je bij de viswinkel of supermarkt. Hoe verder de zalm op de rivier is gevangen, hoe groter de eitjes. De uit het wild gevangen zalmeitjes die je in Nederland vindt, komen veelal uit de wateren van Alaska. Ze worden op duurzame wijze gevangen met kleine ring of kieuwnetten en zijn MSC gecertificeerd. De inhoud van het potje bestaat uit zalmeitjes en zout. Puur natuur zonder toevoegingen dus! Om de eitjes houdbaarheid te geven worden ze kort gepasteuriseerd. Dit wordt authentiek op een vakkundige manier gedaan waardoor de eitjes hun bite en heerlijke zilte smaak behouden!
Gepofte aardappel met groenten en rivierkreeft
Veggies & Fish, het nieuwe kookboek van chef en Fish Tales oprichter Bart van Olphen is genomineerd voor het beste kookboek van het jaar door de Delicious magazine. Leuk als jij ook je stem achter laat via deze link!
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.