Deze feestelijke zalm-ricotta kopjes, leuk als voorafje tijdens het kerstdiner! De combinatie van zalm met ricotta is heerlijk en ze zijn ook nog eens supersnel te bereiden!
1. Doe de zalm in een pan, giet er water bij tot de filets onderstaan en breng op middelhoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en pocheer de vis in ongeveer 12 minuten gaar. Haal de zalm dan uit de pan en laat helemaal afkoelen.
2. Verwijder het grijze laagje van de vis en doe de rest met de ricotta in een kom. Voeg zout en peper, wat dille en citroenrasp en -sap toe, en meng goed.
3. Zoek wat mooie theekopjes of schaaltjes bij elkaar, verdeel het mengsel erover en bestrooi met wat extra dille (bewaar een beetje). Zet in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven.
4. Serveer de patés met de rest van de dille, de zalmeitjes, gerookte zalm, partjes citroen, waterkers en crackers.
Per portie 189 kcal, 13,8 g vet (5,6 g verzadigd), 14,9 g eiwit, 1,4 g koolhydraten, 1,4 g suikers
6 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.