Zalm met smoky chorizo

Zalm met smoky chorizo

Vis en vlees kunnen een hele lekkere combinatie zijn. Denk bijvoorbeeld aan kip en kreeft: het is een perfect match. Langoustine en rundvlees: perfect match. Zalm en chorizo? Ook die zijn samen geweldig lekker. Voeg er tomaatjes, basilicum en olijven aan toe en je hebt in ongeveer 10 minuten een heerlijke maaltijd.

Bereiding

1. Leg de zalmfilets met de huid naar boven in een grote, koude koekenpan met antiaanbaklaag en zet hem op matig hoog vuur. Draai de filets om zodra ze beginnen te sissen en de pan goed op temperatuur is (na ongeveer 3 minuten) en bak ze afhankelijk van de dikte nog ongeveer 5 minuten op de huid, tot ze superkrokant en net gaar zijn.

2. Snijd intussen de kerstomaatjes doormidden, doe het grootste deel van de basilicumblaadjes, 1 eetlepel rodewijnazijn en een snufje zeezout en zwarte peper erbij en hussel goed. Kneus de olijven, verwijder de pitten, hak de olijven fijn en maak ze aan met 1 theelepel extra vergine olijfolie en een scheutje water.

3. Snijd de chorizo in dunne plakjes en bak ze de laatste 2 minuten met de zalm mee. Hussel de laatste 30 seconden de aangemaakte tomaatjes erdoor.

4. Verdeel de chorizo en tomaatjes over de borden, leg de zalmfilets erop en strooi de aangemaakte olijven en de rest van de basilicumblaadjes erover.

2 personen, 11 minuten

  • 2 zalmfilets van 150 g elk, met huid, geschubd en graten verwijderd
  • 300 g verschillend gekleurde kerstomaatjes
  • 4 takjes vers basilicum
  • 8 zwarte olijven (met pit)
  • 30 g chorizo

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief